Kurban Bayramı öncesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların güncel fiyatları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatları il ve kilogram bazında değişkenlik gösterirken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da güncel fiyatları yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, kurbanlık fiyatlarının yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2024 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ resmi gazetede yayınlandı.

Kurban Bayramı Düzenlemeleri

Kurban Bayramı’na yönelik düzenlemelere dair Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 2024 yılı kurban hizmetleri uygulanmasına dair tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanırken, kurban kesmeyi düşünen vatandaşlar da düzenlemenin detayları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Söz konusu düzenlemeye göre kurallara uymayanlara çeşitli idari para cezaları kesilecek. Çevre Kanunu'na aykırı hareket edenlerden park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ve kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 4 bin 810 lira idari para cezası, kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa gömen tesislere, toplu kesimler için 464 bin 585 lira, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 11 bin 540 lira idari para cezası, satış yerlerinde, hayvanların sağlıklarının iyi, barındıkları yerin temiz ve sağlık şartlarına uygun olması zorunluluğuna aykırı hareket edenlere 2 bin 405 lira, Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki "hayvanların kesimi"ne ilişkin düzenlemeye aykırı hareket edenlere hayvan başına 10 bin 101 lira idari uygulanacak.

Turk Lirasi Odeme Promosyon

Kurban Fiyatları Ne Kadar?

Kurban Bayramı’ndaki düzenlemelere ve cezalara dair açıklama yapılırken, kurban fiyatları mayıs ayının ortalarına doğru yaklaşırken merak edilen konular arasında yer alıyor. Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2024 yılında da il ve hayvanın kilosuna bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bu çerçevede, Kurban Bayramı’na doğru yaklaştıkça kurbanlık fiyatları ile ilgili daha net bir tablo ortaya çıkabilir.

Editör: Ali Ölmez