Haziran ayının ortalarına doğru ilerlerken Kurban Bayramı öncesinde sağlanacak olan çeşitli ödemelere ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerine sosyal yardımları hangi tarihlerde ileteceği merak ediliyor. Sosyal yardım ödemelerinin ne zaman verileceği araştırılırken, güncel tutarları ve önümüzdeki süreçlerde ödemelerin devam edip etmeyeceği de haziran ayında merak edilen konular arasında yer alıyor.

2024 Haziran Aile Destek Programı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayı aile destek paketi ödemeleri çerçevesinde dar gelirli ailelere 850 TL’den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerini iletecek. Aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanmasa da 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda aile destek paketi ödemelerini genellikle ay ortasına doğru ilettiği için 10 Haziran civarında aile destek paketi ödemeleri sağlanabilir. Haziran ayının ortalarına doğru yaklaşırken aile destek paketi ödemelerinin sağlaması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

Emeklilere Destek 5000 Tl

Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Bitecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 10 Haziran civarında aile destek paketi ödemelerini sağlayacağına ilişkin tahminler bulunurken, aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sona ereceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayı itibariyle tamamlayacak. Bu çerçevede, temmuz ayında haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından söz konusu destek programının tamamlanması bekleniyor. Farklı destek programları çerçevesinde de ödemeler yapılmasına ve yeni kararlar alınmasına ilişkin gelişmeler yaşanırsa bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlayabilir.

Editör: Ali Ölmez