Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı kongrede, "Tüm dünyaya güvenilir ve sorunsuz organizasyon yapabileceğimizi göstermek için Ziraat Türkiye Kupası Finali Diyarbakır'da oynanacaktır." dedi.


AK Parti Diyarbakır il kongresinde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Türkiye Kupası Finalinin Yeni Diyarbakır Stadı'nda oynanacağını açıkladı. Ziraat Türkiye Kupası 9 Mayıs 2018'de 33 bin kapasiteli Yeni Diyarbakır Stadı'nda oynanacak maç sonunda sahibini bulacak. İlk olarak Eskişehir'de oynanması planlanan Ziraat Türkiye Kupası final maçında değişikliğe giderek, Diyarbakır'da oynanmasına karar kılındı. EURO 2024 adayı olmamız ve sınırımızda aktif savaşın var olmasından ötürü, Diyarbakır tercihi ile dünyaya güvenilir organizasyon yapabileceğimizi göstermek amaçlanmaktadır. 


Konuşma yapmak için kürsüye davet edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu tarafından geçen yılın ortalarında kupa finallerinin nerede oynanacağı açıklanmıştı. Yönetim kuruluna göre Ziraat Türkiye Kupası finalinin Eskişehir'de, Süper Kupa finalinin ise Konya'da oynanacaktı fakat bazı değişiklikler gerçekleştirdik. Son zamanlardaki olaylar malumunuz, ülkemize güven konusunda sıkıntı çeken kişilere ne kadar iyi organizasyonlar yapabileceğimizi göstermek amacıyla kupa finalini Diyarbakır'a taşıdık. Önemli spor müsabakalarının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde oynanması güvenilir organizasyon yapabileceğimizin güvencesi olacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu ile yapmış olduğumuz görüşme sonucunda Ziraat Türkiye Kupası final müsabakasının Eskişehir yerine Diyarbakır'da oynanmasına karar kıldık. Bu salondaki coşku ve misafirperverliği kupa finalinde de göstermenizi istiyorum. Ziraat Türkiye Kupası finali Diyarbakır'a yakışan bir organizasyondur. Tarihi bir final maçı yaşayacağımıza inancım tam!" ifadelerini kullandı.