Kredi kartı kullanımı her geçen gün artarken, kredi kartı kullanan vatandaşlar da temassız ödeme ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, şu anda 750 TL olan temassız ödeme limitlerinin hangi tarihte artacağı ve ne kadar olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz süreçlerde Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklama ile birlikte kart limitinin hangi seviyeye yükseleceği ve ne zamandan itibaren artışın geçerli olacağı belli oldu.

Kredi Kart Temassız Ödeme Limiti

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu tarafından alınan kararı ile birlikte 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde temassız ödeme limiti arttırılacak. 750 TL olan mevcut limitler 1500 TL seviyesine yükseltilecek.

Aile Destek Turk Lirasi

Temassız Ödemede Şifre Gerekiyor Mu?

Temassız ödeme işlem limiti 7 Mayıs 2021'de 350 TL, 1 Şubat 2022'de 500 TL olarak belirlenmiş ve son olarak 2022 yılının temmuz ayında yapılan artış ile işlem limiti 750 TL seviyesine yükselmişti. Bu yıl temmuz ayında gerçekleşecek artışla birlikte söz konusu limit 1500 TL seviyesine yükselecek. Bu sayede şifre girmeden kartlar ve mobil cihazları ile belirlenen yeni ödeme limiti ile temassız işlemler gerçekleşebilecek. İlerleyen süreçlerde de temassız ödeme limitlerinde artışa gidilmesi durumunda Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Editör: Ali Ölmez