İş kurmak ve kurduğu işi büyütmek isteyen kişilere yönelik KOSGEB düzenli olarak destekler sunarken, güncel destek projeleri de girişimciler tarafından yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, iş kurma desteği ve iş geliştirme desteği olmak üzere iki ana başlıktan oluşan ve üstü limitinin 375.000 TL'den 2 milyon TL'ye kadar yükseltildiği desteklerin ayrıntıları merak edilirken, KOSGEB'in resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru ile bilgi verildi.

KOSGEB Destek Ödemesi

KOSGEB tarafından yapılan açıklamaya göre girişimcilik alanında hizmet, ticaret, imalat ve bilişim sektörlerinde yeni işletmelerin kurulmasına, kurulduktan sonra da işletmelerin geliştirilmesine ve sürdürülebilirliklerine katkı için girişimcilik destekleri güncellendi. Desteklerin üst limiti 375.000 TL'den 2 milyon TL'ye çıkarken, iş kurma desteğinin ve iş geliştirme desteğinin detayları belli oldu. İş kurma desteği çerçevesinde girişimcilere yüzde 100 destek oranı ile geri ödemesiz olarak kuruluş ve personel desteği sağlanırken, iş geliştirme desteği çerçevesinde ise girişimcileri 1.500.000 TL üst limiti dahilinde yüzde 80 destek oranı ile geri ödemeli olarak destek sağlanıyor. Ayrıca girişimcilerin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek tutarına 150.000 TL daha ilave ediliyor.

Turk Lirasi Sosyal Yardim

KOSGEB Destek Ödemesi Başvurusu

KOSGEB ödemelerini 2 milyon TL seviyesine kadar yükseltildiğini duyulmasının ardından, ödemelerin ayrıntılarına ve başvurulara dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. İş kurma desteğine başvurular sürekli olurken, iş geliştirme desteğine ise yılda belirli dönemlerde başvuru alınacak. Bu çerçevede, ilk başvurular 10 Mayıs ile 28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuru takviminin detaylarına ilişkin KOSGEB'in resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

’’İş Kurma Desteğine başvurular sürekli olacak. İş Geliştirme Desteği’ne ise yılda belirli dönemlerde başvuru alınacak. İlk dönem başvurular 10 Mayıs – 28 Haziran 2024 tarihleri arasında olacak. İş geliştirme desteği kapsamında alınan başvurular, kurul ve jüri değerlendirmesi sonucuna göre sıralanacak ve desteklemeye hak kazananlar ilan edilecek’’ denildi.

Editör: Ali Ölmez