Kocasinan Belediyesi tarafından okullarda hijyen sağlamak amacıyla 2016 yılında başlatılan dezenfekte çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sağlıklı nesillerin yetişmesinin en önemli öncelikleri olduğunu belirten Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ''Çocuklarımızın hem modern fiziki şartlarda hem de hijyen dolu ortamlarda eğitimlerini yürütebilmeleri için 82 okulumuzda düzenli temizlik çalışması yapıyoruz'' diye konuştu. Yılda en az 2 kere gerçekleştirilen dezenfekte çalışması sayesinde okullar da hijyen sağlanıyor.

Her zaman eğitim alanında yapılan yatırımlara destek olduklarını söyleyen Başkan Çolakbayrakdar; “Daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesi ve çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe hazırlanması için her türlü gayretin içerisindeyiz. Bu doğrultuda okulların fiziki ve hijyenik temizliğini 3 yıldır devam ettiriyoruz. Belediye olarak klasik temizlik işlerinin dışında okullarda temizlik çalışmaları yürütüyoruz. Kocasinan sınırları içerisinde anaokul, ilk ve ortaokul olmak üzere toplam 82 okulumuzun temizliği düzenli aralıklarla yapılmaktadır. Belirli dönemlerde haftada en az bir kez olmak üzere okullarımızın hijyenik temizliğini de gerçekleştiriyoruz. Özellikle uygulama sayesinde öğretmenler, veliler ve okul idarecileri bizlere gribal enfeksiyon hastalıkların azaldığını belirtiyorlar. Ayrıca öğrencilerimizi okula gidiş gelişlerinde kullandıkları servis araçlarımızın temizliğini gerçekleştiriyoruz. Son zamanlarda sağlıkçıların da dikkat çektiği temizlik konusunda bizler de çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz. Bu uygulama çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmelerine katkı sağlamaktadır. Yaptığımız hizmetlerle aydınlık geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, dezenfekte ve temizlik çalışmalarının Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği kriterlere uygun olarak gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.


Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk ise Kocasinan Belediyesi tarafından okulların düzenli olarak temizliğinin yapıldığını belirterek, eğitime ve öğretime yaptığı katkılarından dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.


Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay da yapılan böyle bir uygulamadan dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek; “Oda olarak 820 araçla hizmet vermekteyiz. Bizim de önceliğimiz çocuklarımızın emniyeti, güveni ve sağlıklarıdır. Mevsim nedeniyle oluşabilecek hastalıkların önüne geçmek adına yapılan hijyen çalışması son derece kıymetlidir.” diye konuştu.


Öte yandan ‘Okul Temizlik Hijyen Ekibi' Mesul Müdürü Kimyager Zülal Taçar ise uygulama hakkında detaylı bilgiler verdi. Uygulama ile toplam 82 okulda; lavabo ve tuvaletler ile sıhhi mekan temizlikleri her gün 4 farklı ekip ve 15 görevli personel tarafından düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Ekipler, haftada bir Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı U.L.V. ilaçlama sistemiyle dezenfekte çalışması yapıyor. Bu sayede zararlı mikroorganizmaların ve salgın hastalıkların yayılmasını önleyen ekipler, öğrencilere daha sağlıklı ortam sunuyor. Yapılan çalışmaları konularında uzman biyolog, ziraat mühendisi ve sağlıkçılar denetleyerek çalışmalara aktif olarak katılıyor.


Programa, Başkan Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay ve okulda görev yapan öğretmenler katıldı.