Kocasinan Belediyesi, Kocasinan Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Kayseri İl Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen ‘İlkokullar Arası Satranç Takım Turnuvası’ başladı. Turnuvanın açılışını yapan ve minik sporcularla satranç oynayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, zeka oyunlarının eğitim açısından önemine vurgu yaparak, çocukların yeteneklerini geliştirmeleri için her zaman destek olacaklarını belirtti.

Kocasinan Belediyesi'nin Düzenlediği İlkokullar Arası Satranç Turnuvası Başladı

Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuvaya, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail İslambay Çelik, Türkiye Satranç Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Veysi Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Çocuklarla sohbet eden ve yakından ilgilenen Başkan Çolakbayrakdar, turnuvanın çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici olduğunu ifade ederek, “Turnuvaya katılan bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum. Bu turnuvada kazanan Türkiye’nin geleceği çocuklardır. Rabbim başarılarını daim etsin. Kadın ve erkek tüm vatandaşlarımıza hizmet sunmanın yanı sıra, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle onların gelişimine katkı sağlıyoruz. Çocukları ve gençleri satrançla buluşturmak ve satranca olan ilgilerini artırmak amacıyla bu turnuvayı düzenledik. Büyük ve güçlü Türkiye’nin geleceğini yetiştirmek için bu tür organizasyonları artırarak devam edeceğiz. Destek olan tüm kamu kuruluşlarına teşekkür ediyorum,” dedi.

Konuşmaların ardından, Başkan Çolakbayrakdar ilk hamleyi yaparak İlkokullar Arası Satranç Takım Turnuvası’nı resmen başlattı ve öğrencilere başarılar diledi.

Editör: Osman Baytekin