Kocasinan Belediyesi tarafından Kayseri'de bir ilk olarak hayata geçirilen meyve ağaçları parkı, meyvelerini vermeye başladı. Şeker Mahallesi'nde Bekir Yıldız Bulvarı ile Şehir Hastanesi kavşağının yanında bulunan bu yeni park, geçen yıl dikilen fidanların meyve vermesiyle dikkat çekiyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Çocuklarımız buraya geldiklerinde dalında çeşitli meyveleri görebilsin ve dalından yiyebilmenin tadını çıkarabilsin istiyoruz" dedi.

Kocasinan Belediyesi Meyve Ağaçları Parkı Meyvelerini Verdi

Başkan Çolakbayrakdar, meyve bahçeli park projesinin Kayseri'de bir ilk olduğunu vurgularken, 35 bin metrekarelik alanda 15 çeşit ve toplam 900 fidanın toprakla buluşturulduğunu belirtti. Parkta elma, erik, şeftali, kiraz, ayva, armut, kayısı, iğde, vişne, ceviz, badem, dut, üzüm, gilaburu, ahududu, böğürtlen ve frambuaz gibi çeşitli meyve ağaçları bulunuyor.

Parkın içerisinde ayrıca 1.500 metrekarelik bir yürüyüş parkuru da yer alıyor. Bu yenilikçi proje ile Kocasinan'da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Hemşehrilerimizin ve çocuklarımızın daha mutlu ve huzurlu olacağı, çevreci yaklaşımlar içeren bir ortam sunmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Kocasinan Belediyesi'nin yenilikçi hizmet anlayışıyla Kayseri'nin sosyal yaşamına renk katan ve yeşil alanları fonksiyonel hale getiren projeler gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Osman Baytekin