Kocasinan Belediyesi, kış döneminde başarılı bir ilaçlama çalışması gerçekleştirdikten sonra, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte ilaçlama faaliyetlerine hız verdi. Bu konuda çalıştıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir Kocasinan bırakmak için çaba gösteriyoruz. Vektörle mücadele ekiplerimiz, özellikle bahar aylarında haşere üretebilecek her noktada çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Talasgücü Belediyespor, U18 Türkiye Şampiyonası'nda 1. Kademe Grubunu Şampiyon Tamamladı Talasgücü Belediyespor, U18 Türkiye Şampiyonası'nda 1. Kademe Grubunu Şampiyon Tamamladı

Halk sağlığını ön planda tutan bir yaklaşımla ‘Sağlığınız Bizim İçin Önemli’ sloganıyla projeler ve yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yaşaması için çevre temizliğinin yanı sıra periyodik olarak yaptığımız ilaçlama ve hijyen temizliğinin sıklığını genişlettik. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, ilçe genelinde tüm açık alanları düzenli bir şekilde ilaçlıyor. Bu çalışmalarımızla bölgede kronomid denilen zararlı canlıların üremesini engelliyoruz ve çevreye rahatsızlık vermesinin de önüne geçiyoruz” diye konuştu.

Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelerle mücadele ederek bölgeyi arındırmak için yoğun çaba harcıyor. En etkili ve çevreci yöntemlerle çalışan ekipler; parklar, bahçeler, havuzlar, fosseptikler, kanallar, mazgallar, durgun sular ve kapalı alanlar başta olmak üzere haşerelerin üretebileceği her yerde ilaçlama yapıyor. Uzman personel, U.L.V. ilaçlama sistemi ve donanımlı araçlarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarıyla ilçe sakinlerinin rahat bir yaz geçirmesi hedefleniyor.