Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ilçenin Hasancı mahallesinde çiftçilere dağıtılan nohut tohumlarının ekimini gerçekleştirerek tarımsal üretime verdiği önemi bir kez daha vurguladı. Hasancı'daki çiftçilerle bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, tarımın stratejik bir sektör olduğunu belirterek Kocasinan'ı tarımsal üretimde öncü bir ilçe yapma hedeflerini dile getirdi.

Kocasinan Belediye Başkanı Tarıma Verdiği Önemi Vurguladı

Kayseri'nin metropol ilçelerinden biri olmasına rağmen 48 köyüyle geniş bir coğrafyaya sahip olan Kocasinan'ın tarım, hayvancılık ve ziraat alanlarında önemli bir rol oynadığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, çiftçilere yönelik projelerle tarımsal üretimi artırmayı ve ilçeyi tarımsal anlamda Kayseri'nin merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise tarım sektörünün desteklenmesine vurgu yaparak, bu yıl Büyükşehir ve Kocasinan Belediyesi iş birliğiyle 700 ton tohum dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Saklav, aspir, yeşil mercimek, nohut, sorgum, sudan otu ve kuru fasulye gibi stratejik ürünlerin dağıtımının yapıldığını belirtti.

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş de, nohut ekiminin önemine dikkat çekerek Kocasinan'ın nohut ekimiyle bilinen bir ilçe olduğunu söyledi. Başkan Çolakbayrakdar'ın çiftçilere verdiği destekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Güneş, tarımın geleceği için yapılan çalışmalara teşekkür etti.

Kayseri Otelciler Derneği, Turizmde Kayseri'nin Hak Ettiği Yere Gelmesi İçin Çalışacak Kayseri Otelciler Derneği, Turizmde Kayseri'nin Hak Ettiği Yere Gelmesi İçin Çalışacak

Başkan Çolakbayrakdar, çiftçilere verilen desteğin devam edeceğini ve tarımsal üretimi artırmak için yeni projelerin hayata geçirileceğini belirterek, çiftçilere bol ve bereketli bir sezon diledi.