Kayseri Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki yatırım arsalarının raht aracı haline getirildiği iddia ediliyor. Geçmişte, ihaleye çıkarılmadan veya kamuoyuna duyuru yapılmadan, kıymetli arsaların yönetim tarafından belli başlı insanlara tahsis edilmesi büyük infiale neden olmuştu. Ancak OSB’lerdeki bu şaibeli işlemlerin hala devam ettiği ileri sürülüyor.

Kayseri’de Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan bazı işlemlerde büyük sorunlar çıkacağı benziyor. Organize Sanayi bölgelerinde yapılan arza talep ve tahsis işlemleri ile ilgili iddialar çok uzun süre gündeme meşgul edecek gibi. İncesu ve Mimarsinan OSB’de yatırım yapılmadığı için bazı arsalar geri alındı. Geri alınan arsaların, OSB yönetimlerine yakın kişilere tahsil edildiği ileri sürülürken, OSB’lere ilave olarak verilen genişleme bölgesindeki tahsislerin de bu şekilde yapıldığı iddia ediliyor.

YENİ BAŞVURULAR ALINMIYOR

Kayseri’ye kurulması planlanan ve Sivas yolu üzerinde 5 milyon metrekare arazi tahsis edilen Yeşil OSB için de 1400 kişinin talepte bulunduğu belirtilmişti. Ancak Kayseri’deki yatırımcıların çok büyük bir bölümü, talep toplama işleminden bile haberi yok. Bu OSB’lerin tamamında, “Talep toplama bitti” denilerek, yeni başvurular alınmıyor.