Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bilim ve Sanatı Gençlerle Buluşturuyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bilim ve Sanatı Gençlerle Buluşturuyor

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Büyükelçi Kazakbaev, Kayseri'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, başkanlık makamında gerçekleşen görüşmeyle birlikte karşılıklı olarak Kırgızistan ile Türkiye arasındaki dostane ilişkileri vurguladı.

Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Başkan Büyükkılıç, Kırgızistan'ın Türkiye ile kardeşlik ilişkilerini en güzel şekilde yansıtan ülkelerden biri olduğunu belirterek, yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Büyükelçi Kazakbaev ise ziyaret için teşekkürlerini ileterek, başkanın Kayseri'nin gelişimi için gösterdiği çabaları takdir etti.

Kazakbaev, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin hızla geliştiğini vurgulayarak, yerel seçimlerdeki başarısından dolayı Başkan Büyükkılıç'ı tebrik etti. Türk dünyasının geleceğine dair umutlu açıklamalarda bulunan Kazakbaev, Türkiye'nin öncülüğünde Türk dünyasının yeni bir çağa gireceğine inandığını ifade etti.

Ziyarette, Kayseri'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatan tanıtım materyalleri de karşılıklı olarak hediye edildi. Konuşmaların ardından yapılan karşılıklı hediyeleşme ve tanıtım videolarıyla ziyaret sona erdi.