Geçtiğimiz süreçlerde kira zammı sınırlaması getirilmişti. Söz konusu düzenlemeyle birlikte kira zammı yüzde 25 ile sınırlandırılırken, temmuz ayından itibaren düzenlemenin kaldırılacağına dair iddialar gündeme gelirken, ev sahipleri ve kiracılar da resmi makamlardan gelecek açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yüzde 25 kira zammı sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kirada Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkacak Mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TRT Haber’de gündemdeki konuları ilişkin açıklamalarda bulunurken, ev sahiplerinin ve kiracıların merakla beklediği kira artışları ile ilgili de bilgilendirmede bulundu. Kira zammında yüzde 25 sınırının devam edilmesi için herhangi bir sebep olmadığını belirten Bakan Şimşek:

’’Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu yönde de yani devam etmesi yönünde bir çalışma yok. Zaten o düzenleme bir süreliğine yapılmıştı. Ben hükümetimiz adına verilmemiş bir karar üzerine yorum yapamam ama çok büyük ihtimalle devam etmeyeceğini düşünüyorum. Fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Piyasaya müdahale arzı artıracak teşviklerle olur. O doğru bir şey. Arz artışı üzerinden fiyatların aşağı inmesini sağlamak lazım. Bunun için daha çok üretim, daha çok istihdam ve ihracatı da tabiiki önemsiyoruz. Bizim müdahaleler daha çok şu çerçevede olacak: Biz piyasaya yol haritası vereceğiz. 3 yıllık enflasyon hedefi veriyoruz, 3 yıllık büyüme perspektifi sunuyoruz’’ dedi.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkacak Mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kira zammı sınırlamasının devam etmesi için bir sebep bulunmadığını belirtmesinin ardından, kira zammı sınırlamasının kalkıp kalkmayacağı merak ediliyor. Bu çerçevede, ilerleyen süreçlerde kiralardaki yüzde 25 zam sınırlamasının yürürlükten kaldırılması bekleniyor.

Editör: Ali Ölmez