Türkiye İstatistik Kurumu milyonlarca emeklinin, memurun, sosyal yardım ödemesinden yararlanan vatandaşın merakla beklediği mayıs ayı enflasyon rakamlarını dün itibariyle açıkladı. Söz konusu enflasyon verilerine göre mayıs ayında enflasyon yüzde 3,37 olarak gerçekleşirken, bu yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı ise yüzde 22,72 olarak belirlendi. Enflasyon verileri üzerinden emekli, memur maaşlarına ve sosyal yardım ödemelerideki artışlara ilişkin hesaplamalar gerçekleştirilirken, kira zam oranı da belli oldu.

Kira Zam Oranı Ne Kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun mayıs ayında enflasyonun yüzde 3,37 olarak gerçekleştiğini duyurmasının ardından mayıs ayı enflasyonun açıklanması sonrasında işyerlerine yapılacak olan kira artış oranı merak konusu oldu. Kira artışlarına baz alınarak 12 aylık ortalama enflasyon verisinin belli olması ile birlikte haziran ayında tavan zam oranı yüzde 62,51 olarak belirlendi.

Hesap Makinesi 3

Konutta Kira Zam Sınırlaması Devam Edecek Mi?

İşyerlerinde tavan kira zam oranı yüzde 62,51 olurken, konutlardaki kira zammı ile ilgili gelişmeler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda konutlarda yüzde yüzde 25 zam sınırlamasına ilişkin karar alınmıştı. Söz konusu düzenleme 1 Temmuz tarihine kadar devam edecek ve 1 Temmuz tarihinde uygulamanın sona ermesi bekleniyor. Önceki süreçte yüzde 25 zam sınırlamasının sona erebileceğine dair açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

’’Hiçbir şey yapmazsak düzenleme temmuzda ortadan kalkıyor. Şu anda böyle bir düzenleme yapmaya yönelik çalışmamız yok’’ demişti. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günü itibariyle kiralardaki yüzde 25 zam sınırlamasının sona ermesi bekleniyor.

Editör: Ali Ölmez