Suriye Afrin bölgesinde konuşlanan PKK/PYD terör örgütleri unsurları tarafından Kilis kent merkezine yine roket fırlattı. Kilis merkezde Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan tarihi yapıdaki restorana isabet etti. Roketin akşam saatlerinde fırlatılması restoranın en kalabalık saatinde fırlatıldı.

Terör örgütleri tarafından akşam saatlerinde mevzilenen roket Kilis’in kent merkezinde bulunan tarihi bir restorana isabet etti. Akşam saatlerinde fırlatılan roket restoranın en yoğun ve kalabalık olduğu zamanda fırlatılınca yaralı sayısının olduğu öğrenildi. Restoranda bulunan Kilis Valisi Mehmet Tekinaslan’da terör örgütünün atmış olduğu rokette yaralananlar arasında.

PKK/PYD tarafından mevzilenen rokette 5 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralanan Kilis Valisi Tekinaslan tedavisi bittikten sonra yaptığı açıklamada akşam saatlerinde Afrin’deki teröristlerce kent merkezinde bulunan bir lokanta ve eve roketle sadırı düzenlenildiğin ve olayın ilk anında dört kişinin yaralandığını ifade etti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından kontrol altına alınan yaralılar ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralanan sayısı daha sonra 5’e yükseldi. Edinilen bilgilere göre yaralanan vatandaşların hayati tehlikesi olmadığı açıklandı.

Ateşlenen roketin isabet ettiği lokantanın sahibi Erdoğan Aktaş’ da konuya ilişkin olay yerinden açıklamalar yaptı. Restoranda bulunan çalışan ve müşterilerin olay anında korku ve büyük panik yaşadığını anlatan Aktaş roketin düşmesi ile ne olduğunu anlayamadan büyük bir toz buluntunun yükseldiğini yaralıların hemen dışarı alındığını belirtti.