VERGİ KOLAYLIĞI ÇAĞRISI YAPTI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Malatya'yı ziyareti esnasında vergi kolaylığı çağrısında bulunarak, "Malatya dışına çıkan işçilerin geri dönmesi gerekiyor. En temel sorun bu. Bu nedenle vergi kolaylığı gerek. İş insanlarının fabrikalarını çalıştırmaları gerekiyor. Üretim yapmaları gerekiyor" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi ziyaretlerine devam ediyor. Ana muhalefet liderine CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

Bugün Malatya'da iş insanlarıyla bir araya gelerek sorun ve ihtiyaçlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, yapılması gerekenleri kamuoyuyla paylaştı.Bölgede vergi açısından bir pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurgulayan ana muhalefet lideri, "Malatya dışına çıkan işçilerin geri dönmesi gerekiyor. En temel sorun bu. Çalışan bulunamıyor. Bu nedenle vergi kolaylığı gerek. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda adım atmalı. İş insanlarının fabrikalarını çalıştırmaları gerekiyor. Üretim yapmaları gerekiyor" diye konuştu.