Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin bir dizi program çerçevesinde Kayseri'ye geldi. Program planına göre ilk olarak Kadir Has Kongre Merkezi'nde saat 12.00'de başlayan "Kadın Buluşması" ile kadın vatandaşlarla bir araya geldi. Programa CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP Kayseri Kadın Kolları İl Başkanı Mevlüdiye Kayabalı katıldı. Kadın vatandaşların ilgisi çok büyüktü ve salon hınca hınç doluydu. Oturacak yer bulamayan bazı kadın vatandaşlar programı ayakta takip etmek zorunda kaldılar.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kürsüye ilk olarak CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer çıktı ve konuşma yaptı. Genel olarak Türkiye ekonomisinden bahseden Özer, Kayseri'de bulunan kadınların işsizlik istatistik oranlarından bahsederek kadınların bulunduğu ekonomik sıkıntıları vurguladı. Kayseri'nin kişi başına düşen milli gelir oranı ile Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade eden Özer, cinsiyet eşitsizliği sıralamasında da Kayseri'nin 68.sırada olduğunu söyledi. Kadın cinayetlerinin Türkiye gündemindeki yerinden bahseden Ümit Özer, geçtiğimiz yıl 9 kadın ve 1 çocuğun katledildiğini üzüntüyle söyledi. Kadın cinayeti ve kadın şiddetinin AKP iktidarında çok fazla arttığını da ekledi. Annelerin, okuyan çocuklarına beslenme çantası hazırlarken bir elma dahi koyamadığını, geçinmenin çok zorlaştığını ve bu sıkıntıları CHP iktidarının çözeceğini kadın vatandaşlara söyledi. Kadın vatandaşların coşkusu çok büyüktü ve açıklamalar sonrası kadın vatandaşlar Ümit Özeri'i alkışladı.

Ümit Özer'den sonra kürsüye CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık çıktı ve konuşmasına kadınların çok güçlü olduğunu, programa katılan Kayserili kadınların Kayseri'yi salladığını ve iktidarı salladığından bahsederek başladı. Kadına yönelik şiddetin olmadığı, herkesin eşit ve özgür olduğu, annelerin çocuklarını aç göndermediği bir Türkiye'nin yakın olduğunu söyledi. Geliyor gelmekte olan diyerek, vatandaşların alkışını topladı ve kürsüden indi.

Daha sonrasında ise kürsüye CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka geldi. Halkın bu kürsüye çıkıp sorunlarını dile getirmesi gerektiğini söyleyerek çok fazla vakit almadan kürsüyü vatandaşlara bırakacağını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ilk seçimlerde kazanacaklarını söyleyen Nazlıaka, vatandaşlardan büyük beğeni topladı ve kürsüden indi.

Kürsüde konuşma sırası sorunları olan annelere ve diğer kadın vatandaşlara geldi. Sırayla kürsüye çıkan kadınlar, ekonomik sıkıntılardan, kadınların arkaplanda kalmasından, çocuklarını okula aç göndermek zorunda olduklarından, atanamayan engelli öğretmenlerden, uyuşturucuların çocuklarını öldürdüklerinden bahsettiler. İktidar için geldikleri gibi giderler cümlesini kullanan kadın vatandaşlar salondan büyük bir alkış aldı.

Sonrasında ise kürsüye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kadınların ülke genelinde yaşadığı sorunlardan bahseden Kılıçdaroğlu, çalışmak isteyip de iş olanağı bulamayanların kadınlar olduğunu, kadınların bu iktidar döneminde arkaplanda olduğunu, kırsal kesimlerde yaşayan kadın vatandaşların ekonomik sıkıntı çektiklerini söyledi. Kadınlara söz veriyorum diyerek, birlikte olursak her şeyi değiştirebiliriz dedi. Herkesin kadrolu öğretmen olacağının sözünü de veren Kılıçdaroğlu, herkesin eşit ve özgür olacağını, adaletin Türkiye'ye geleceğini, masum insanlar, adalet için ve Türkiye için yürüdüğünü ifade etti. Çocukların yatağa aç girmemesi gerektiğini de vurguladı. CHP'li belediyelerin bu konuda nasıl fedakârlıkla çalıştığını ve çocukların beslenme ihtiyacının çok önemli olduğunu da ekledi. Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç etmeyeceklerinin sözünü veren Kılıçdaroğlu her kadının kazanacağı, herkesin kazanacağı bir Türkiye'nin çok yakın olduğunun sözünü verdi. Bu konuşmalarının ardından programa katılan kadın vatandaşlar büyük bir alkışla Kemal Kılıçdaroğlu'nu alkışladı ve ona destek verdi. Konuşmasının geri kalan kısmında da kadınlara hitap eden ve onların sorunlarını dile getiren Kılıçdaroğlu gelecek seçimde hep birlikte olmanın sözünü istedi. Kadın vatandaşların alkışları ve tezahüratları sonrasında Kılıçdaroğlu konuşmasını bitirdi ve salondan ayrıldı.

"Kadın Buluşması" programı sonrasında partisinin diğer programları çerçevesinde Kayseri'de ziyaretlerde bulunacak olan Kılıçdaroğlu, daha sonrasında ise Kayseri'den ayrılacak.