Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), yeni üyeleri için istişare toplantısı ve üyelik belgesi takdim töreni düzenledi. Toplantıya KAYSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Başkanlık Divanı katıldı ve yeni üyelere üyelik beratları verildi.

KAYSO Yeni Üyeleri İçin İstişare Toplantısı Düzenledi

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Sanayi Odası’nın tarihçesi ve işleyişi hakkında bilgi verdi. 1966 yılında kurulan KAYSO’nun, 2 bin 200 üyesiyle dünya ile bağlantı kuran bir köprü olduğunu belirten Büyüksimitci, üretimde verimliliği artırmak ve dijital dönüşümü desteklemek için Kayseri Model Fabrika’yı kurduklarını söyledi. Model Fabrika, işletmelerde yalın üretim teknikleri kullanarak israfı en aza indirmek ve üretim verimliliğini artırmak için eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriyor. Büyüksimitci, bugüne kadar 120 projenin tamamlandığını, bu projelerde yüzde 40 ila yüzde 240 arasında üretim artışı sağlandığını ve 12 milyon doların üzerinde tasarruf elde edildiğini belirtti.

KAYSO bünyesinde kurulan Yeşil ve Dijital Dönüşüm Ofisleri hakkında da bilgi veren Büyüksimitci, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması, Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlaması alanlarında üyelerine hizmet verdiklerini söyledi. Ayrıca, KAYSO’nun üyelerinden gelen konuları takip ederek ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade etti. Büyüksimitci, Kayserili sanayiciler olarak her zaman ellerinden gelenin fazlasını yapmaya gayret ettiklerini ve sanayiyi daha da yukarılara taşımak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Son olarak, Kayseri’ye iki yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Büyüksimitci, bunların Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi İhtisas OSB ile Geri Dönüşüm İhtisas OSB olduğunu söyledi. Her iki OSB için ön talep topladıklarını ve projelerin olgunlaşmasıyla detayları sanayicilerle paylaşacaklarını belirtti.

Editör: Osman Baytekin