İş, okul, seyahat veya gezme amacıyla hangi sebeple olursa olsun Kayseri'ye gelen ya da gelecek vatandaşlar için şehre gelince yapılması gereken 5 şey nedir, bunları sizler için haberimizde bir araya getirdik. 

1) Birbirinden leziz Kayseri mutfağı ürünlerini tadın. (Dikkat bağımlılık yapabilir)

Kayseri'ye geldiniz, karnınız aç ve Kayseri mutfağının ne kadar lezzetli olduğunu duydunuz ya da bir şekilde biliyorsunuz. Şehre gelince yapmanız gereken ilk ve en önemli şey, Kayseri mutfağının lezzetlerinin tadına bakmak. Bunlar; mantı, pastırma, sucuk, yağlama, cıvıklı, Kayseri katmeri, çemenli ekmek vb. Nerede yediğiniz hiç önemli değil, yeter ki yiyin...

           

2) Karnınız doyduktan sonra Kayseri'ye tepeden bakın ve çayınızı yudumlayın. (Manzara başınızı döndürebilir)

Mantıyı yediniz, pastırmanın tadına baktınız, afiyet olsun. Şimdi üstüne güzel sıcak bir çay iyi gitmez mi? Bizce süper olur. O zaman çayınızı Kayseri Talas'ta Ali Dağı'nın etteklerinde bulunan Seyir Tepesi'nde yudumlamaya ne dersiniz? Kayseri'ye kuş bakışı bir şekilde bakabileceğiniz ve uzaklara dalabileceğiniz harika bir yer. Kışın soğuk olabilir, aman dikkat.

    

3) Şehrin her yerini toplu taşıma araçlarıyla ya da hususi aracınızla gezin. (O kadar geldik, görmedik dememek için)

Merak etmeyin, Kayseri çok fazla büyük bir şehir olmadığı için bu gezi çok fazla zamanınızı almayacak. gözünüzde büyütmeyin. Toplu taşıma araçları ile rahatlıkla şehrin bir ucundan diğer ucuna gidebilirsiniz. Şehir merkezinde vakit geçirin; çarşıyı, pazarı ve esnafları ziyaret edin. Çünkü bir şehre adapte olmak için esnafla konuşmak, dükkanları gezip alışveriş yapmak gerekir. Kayseri Cumhuriyet Meydanı ve Kayseri Kalesi'nde hatıra fotoğrafı çekilmeyi unutmayın.

       

4) Kış mevsiminde geldiyseniz Erciyes Kayak Merkezi'ni, yaz mevsiminde geldiyseniz Kapuzbaşı Şelaleleri'ni ziyaret etmeyi unutmayın.

Kayseri'nin sembolü haline gelen Erciyes Kayak Merkezi'ne gitmemek, bu eşsiz manzarayı görmemek olmaz. Kış mevsiminde geldiyseniz Erciyes'e çıkın, teleferiğe binin, kayak tecrübeniz olsun ya da olmasın kayak yapmayı deneyin. Bütçenize uygun olmaması durumunda kendi imkanlarınızla kayabilirsiniz. Sıcak salep içmeyi de unutmayın, içinizi ısıtır. Yaz mevsiminde geldiyseniz, Kapuzbaşı Şelaleleri'ni görün ve sıcak havada serinleyin. Hatıra fotoğrafı çekilmeyi unutmayın ve manzaranın büyüsüne kapılmayın.

   

5) Cesaretiniz varsa, tecrübe edinmek istiyorsanız Ali Dağı'nda yamaç paraşütü yapın.

Yükseklik korkunuz yoksa ve yamaç paraşütü deneyimini yaşamak istiyorsanız Ali Dağı'nda yamaç paraşütü yapın ve bu zevki yaşayın. Şehrin üstünde bir kuş gibi olacaksınız ve nefesiniz kesilecek. Tehlikeli bir tecrübe olabilir, bizden uyarı. Ben korkmam, tehlike benim soyismim diyorsanız, sizleri Ali Dağı'na bekliyoruz.

    

Şimdiden sizlere iyi eğlenceler. Kayseri'ye hoş geldiniz, yine bekleriz...