KURAKLIK HERKESİ KÖTÜ ETKİLEDİ

Ülke genelinde ve doğal olarak Kayseri'de günlerdir kurak bir hava hakimdi ve beklenen yağışlar bir türlü gelmedi. Çiftçiler, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, turizm sektöründeki kişiler ve hemen hemen herkes yaşanan kuraklıktan dolayı kötü etkilendi. Erciyes Kayak Merkezi'nde sezonun açılmasına rağmen istenilen kar kalınlığı geçen seneki gibi olmadı ve bu sebepten dolayı suni kar yağdırma makinesi ile kar yağdırıldı. Böylelikle pistlerin açık kalması sağlandı. Van'da kar yağmadığı için kayak sporcuları diğer illere gönderildi.

UZMANLAR KURAKLIK İÇİN NE DEDİ?

Yaşanan kuraklık için uzmanlar; insanların doğal yaşamı tahrip ederek ekolojiye zarar vermesini, ağaçlık ve ormanlık alanların yok edilmesini, sanayi atıklarının çevreye atılmasını, yağmur toplayan bitki örtüsünün tahrip edilmesini, motorlu taşıt egzozları, sanayi bacaları ve atmosfere salınan diğer zehirli gazları sebep olarak gösteriyor. Sokaktaki vatandaşlara kuraklığın sebepleri sorulduğu zaman vatandaşların konuya yaklaşımları farklı oluyor. Bazı vatandaşlar bilimsel sebeplerden kaynaklı olduğunu ve insanın sebep olduğunu söylerken, bazı vatandaşlar ise din penceresinden konuyu yorumlayarak, Allah'ın insanları sınadığını söylüyor.

BEKLENEN YAĞIŞLAR SONUNDA GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre beklenen yağışlar ülke genelinde ve Kayseri'de etkisini hafif da olsa gösterecek. Açıklanan verilere göre 27 Ocak Cuma günü itabariyle Kayseri'de hafif yağmur, hafif kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin altına düşecek. Eksinin altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları gün gün şöyle olacak:

27 Ocak Cuma Hafif yağmur 11° 1°

28 Ocak Cumartesi Kısa süreli sağanak yağış 9° 0°

29 Ocak Pazar Hafif yağmur 6° -1°

30 Ocak Pazartesi Bulutlu 7° 0°

31 Ocak Salı Hafif kar yağışı 7° 0°

1 Şubat Çarşamba Kar yağışı ihtimali 0° -6°

2 Şubat Perşembe Bulutlu -2° -9°

3 Şubat Cuma Bulutlu -2° -3°

4 Şubat Cumartesi Kar yağışı geçişleri -2° -10°

5 Şubat Pazar Kar yağışı ihtimali -1° -8°

6 Şubat Pazartesi Kar yağışı ihtimali 0° -9°