Kayserispor, Karagümrük Maçıyla Ligde Kalışını Garantilemeyi Hedefliyor Kayserispor, Karagümrük Maçıyla Ligde Kalışını Garantilemeyi Hedefliyor

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 18 Nisan tarihinde cezalarını açıkladı ve Kayserispor'a 252 bin TL para cezası verdi.

PFDK Kayserispor'a Para Cezası Verdi

Süper Lig'de mücadele eden Kayserispor, Adana Demirspor maçındaki olaylar nedeniyle cezalandırıldı. PFDK, Adana'da oynanan maçta yaşanan saha olayları ve taraftarların çirkin tezahüratları sebebiyle Kayserispor'a ceza kesti. Kurul'un açıklamasına göre, "Kayserispor Kulübü, 13 Nisan 2024 tarihinde oynanan Adana Demirspor-Kayserispor Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı 112 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kayserispor Kulübü'nün taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 140 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan misafir tribün 201-202 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir" şeklinde belirtildi.