Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin toplu taşıma ağının temelini oluşturan raylı sistem için çevre dostu ve sürdürülebilir bir adım atıyor. Yapılacak olan Rüzgâr Enerji Santrali Projesi, Kayseri'nin enerji ihtiyacını karşılayacak ve hatta fazlasını üreterek gelir sağlayacak bir potansiyele sahip. Bu proje, sadece şehrin ulaşım ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda çevre koruma ve enerji verimliliği alanlarında da önemli bir adım olacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Rüzgar Enerji Santrali Projesi Planlıyor

Projenin finansmanı için 22 milyon 252 bin Euro'luk bir borçlanma yetkisinin talep edildiği belirtildi. Bu finansman ile Incesu bölgesinde 21 megavatlık bir rüzgâr enerji santrali kurulması planlanıyor. Bu santral yılda 60 milyon kilovat/saat enerji üretimi sağlayacak. Projenin ekonomiye yıllık katkısının 30 milyon lira olması bekleniyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantısında Buluştu Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantısında Buluştu

Büyükşehir Belediyesi'nin bu adımı, sadece toplu taşımanın elektrik ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda çevreye duyarlı bir yaklaşımı da temsil edecek. Bu proje, Kayseri'nin çevresel etkisini azaltarak şehrin sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım olacak.