Hemen her gün gördüğümüz, duyduğumuz  “şiddet” haberleri hepimizin aklına “şiddet toplumuna mı dönüşüyoruz?” sorusunu getiriyor. Enflasyonda yaşanan artış ekonomik sıkıntıları da beraberinde getirirken,   özellikle son yıllarda cinnet, cinayet, istismar ve şiddet türevi yaşanan olayların sayısındaki artış dikkat çekiyor.

Cinayetler ürkütüyor!

Kayseri’de son bir ayda yaşanan cinayetler ürkütüyor.  Özellikle huzur şehri olarak lanse edilen, ancak uyuşturucu, hırsızlık ve cinayet olaylarının her geçen gün daha da arttığı Kayseri’de sadece eylül ayı içerisinde 4 kişi cinayete kurban gitti. 4 eylül ile 19 eylül tarihleri arasında yaşanan cinayetlerin nedenleri ise birbirinde oldukça farklı.

Kayseri'de bir kişi iş yerinde öldürüldü

(19.09.2022) Kayseri'de bir kişi, sahibi olduğu lokantada sırtından tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Kayseri-Sivas karayolu Sarımsaklı mevkiinde lokanta işleten M.K'nin yerde hareketsiz yattığını gören bir vatandaş, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, M.K'nin tabancayla sırtından vurulduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi. M.K'nin cesedi otopsi için Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri, olayın faili olduğu öne sürülen ve otomobille kaçtığı tespit edilen T.B.T'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Sokak ortasında cinayet

(14.09.2022) Ayrıldığı dini nikahlı eşini silahla vurduktan sonra kaçan şüpheli, özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla 4 gün sonra yakalandı. Sağlık kontrolüne getirilen şahıs, burada vurduğu kadını tehdit ederek, "Bu fragmandı. Daha cehennemi yaşayacaksın" dedi.   Kocasinan’da  sokak ortasında av tüfeği ile vurularak ağır yaralanan şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.  Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yenişehir Mahallesi, Şinasi Caddesi üzerinde meydana gelen olayda B.T., aralarında husumet bulunduğu iddia edilen B.E. ile karşılaştı. İkili arasında çıkan kavgada B.T., yanında bulunan av tüfeği ile B.E.'ye ateş açtı. B.E. ağır yaralanırken, B.T. de kiralık olduğu tespit edilen araç ile kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ağır yaralanan B.E. ambulans ile Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. B.E., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.    Polis ekiplerinin kaçan şüpheliyi yakalama çalışması ise sürüyor.

'İntikam' cinayeti  

(04.09.2022) Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir şahıs, oğlunu öldüren şahsın ağabeyini araç içerisinde silahla vurarak öldürdü.  Edinilen bilgiye göre, İldem Cumhuriyet Mahallesi Dündar Taşer Caddesi üzerinde meydana gelen olayda B.B., 38 LC 293 plakalı aracında bulunan H.K.'ya ateş açtı. Şüpheli şahıs olayın ardından kaçarken, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalede H.K.'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi alırken, şüpheli B.B. polis merkezine giderek teslim oldu. H.K.'nın cenazesi de yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı.   

Oğlunu öldüren şahsın ağabeyini öldürdü

Ekipler, yaptıkları çalışmada B.B.'nin 17 Ağustos'ta çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Y.E.B.'nin babası olduğu, cinayete kurban giden H.K.'nin ise o cinayetin şüphelisi olan H.K.'nın ağabeyi olduğunu tespit etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Emniyet güçleri kayıtsız kalmıyor

Kayseri’de yaşanan bu cinayetlere ise emniyet güçleri kayıtsız kalmıyor. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı büro amirliği ekipleri çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Cinayet Büro Amirliği temmuz ayı içerisinde 1’i kasten öldürme, 1’i intihar olayı olmak üzere işlem yapılan 2 olay ile ilgili yakalanan 4 şüpheliden 1’ini tutuklamıştı. 

450 saatlik güvenlik kamerası kaydını incelediler, silahlı saldırganı enselediler  

(08.09.2022) Kayseri'de kıraathanenin önünde bir kişiyi silahla vurarak kaçan şüpheli, cinayet dedektiflerinin 450 saatlik güvenlik kamerası kaydını incelemesinin ardından tespit edilerek yakalandı.  

Mevlana Mahallesi Çuhadar Sokak üzerinde meydana gelen olayda Özdal Ç. (47), işlettiği kıraathanenin önünde otururken, henüz kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Özdal Ç. vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanırken, şüpheli şahıs ise aracı ile kaçtı. Yaralı, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri inceleme yaparken, kaçan şahsı yakalamak için çalışma başlattı.