Günümüzde sağlık alanı olabildiğince ilerlemiştir. Diş sağlığı konusunda da önemli gelişmeler var. Her ne sebepten olursa olsun yaşanılan problemlere bir çözüm sunulabilmektedir. Diş sorunlarından birisi olan kök sorununun tedavisi ise implanttır.

 İmplantın ne olduğundan kısaca bahsedecek olursak implant; eksik olan diş kökünüze özellikle titanyum malzeme yardımıyla sağlıklı ve yeni bir kök oluşturulması sürecidir. Halk arasında bu dişin üzerine uygulanan bir tedavi gibi algılansa da asıl olarak tedavinin kök üzerinde gerçekleştirildiği unutulmamalıdır. Kayseri implant tedavilerinde bulunan kliniğimizde bu alanda sizlere yardımcı olacaktır. Yeniden implantın tedavi kısmına dönersek diş kayıplarının tamamlanması anlamında kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu tedavi çene kemiğinin iç ya da üst kısmına yapılır. Ve böylelikle çeneyle ya da diğer dişlerle tutturulması sağlanır. 

 Bu tedavi de titanyum maddesi kullanılmaktadır. Vida şeklinde olarak tutturulur. Eğer ağız sağlığına dikkat edilmezse kemik doku kısmında erime oluşabilir. Burada yapay bir diş kökü oluşmaktadır. 
Bu dfurumlada kullanılan köprü, damak protezler veya kaplama, implant dış görüntü bakımından da normal dişten değişik değildir. Tek diş eksikliğinde ya da sabit protezlerde komşu dişlerin kesilme işlemine ihtiyaç kalmadan implant diş rahatlıkla kullanılabilir. 

SAĞLIKLI DİŞ MUTLU GÜLÜŞ

İmplant tedavileri öncelerinde yapılması gerekenlerden birisi de kemik yoğunluğunun ölçülmesidir. Eğer bu konuda yeterlilik varsa implant gerçekleştirilir. Kalp- damar ve şeker hastalıkları olanların tedavisi doktor onayıyla gerçekleştirilir. Çene kemiğinin tedaviye uygun olması gerekmektedir. Eğer böyle bir uygunluk yoksa gerftleme ya da kemik ekleme işlemi gerçekleştirilebilir. Tedavi öncesinde bu ve bunun gibi farklı tetkiklerde yapılır. Görüldüğü gibi implant tedavisi basite alınacak bir durum değildir. Çene yapısında problemler için ortodonti tedavisi de uygulanabilir. Kayseri implant ve Kayseri ortodonti alanlarında uzman ekibimizle sizlere sağlıklı dişler ve mutlu gülüşler sunacağız.