Gilaburu, içerdiği yüksek orandaki vitamin ve mineraller nedeniyle sağlığa çok faydalı bir meyvedir. Suyu içilerek, reçeli, kompostosu yapılarak tüketilebileceği gibi meyve olarak da yenilir. Ekşimsi bir tadı olan Gilaburu'nun birçok faydası vardır. Özellikle içeriğindeki C vitamini sayesinde Gilaburu tüketimiyle birçok hastalığın önüne geçilebilmektedir.

Halk arasında böbreklere faydalı olduğu bilinen Gilaburu, böbreklerdeki taşların ve kumların vücuttan atılmasına yardımcı olarak böbrekler için çok faydalı bir besindir. Aynı zamanda içerdiği yüksek antioksidan ve kırmızı meyve grubundan olan Gilaburu, kırmızı meyvelerin içeriğinde bulunan antioksidanlar nedeniyle kansere karşı koruyucu görevleriyle bilinir. 
İdrar söktürücü özelliği ve içeriğindeki yüksek lif sebebiyle ödem oluşmasının önler, kabızlığa son vererek zayıflamak isteyenlerin tercih etmesi gereken bir meyvedir. Araştırmalara göre kan basıncını dengeleyen meyve, tansiyona iyi geliyor ve yüksek kolestrolün düşmesine yardımcı olarak kalp ve damar hastalıklarını önlüyor.

Kayseri'nin vazgeçilmez meyvesi Gilaburu, kolay muhafaza edilip saklanabildiği için her mevsim ulaşabileceğimiz bir meyvedir.