Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Kayseri'nin ilk 4 aylık ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 1,7 oranında artarak 1 milyar 204 milyon 858 bin dolar oldu.

TÜİK Verilerine Göre Kayseri' nin 4 Aylık İhracatı Yüzde 1,7 Arttı

TÜİK nisan ayı ihracat verilerini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “2024 yılının ilk dört ayında 1 milyar 204 milyon 858 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,7 oranında bir artış demek. Kayseri’nin nisan ayı ihracatı ise 280 milyon 249 bin dolar olarak gerçekleşti. Bir önceki aya göre yüzde 13 civarında bir düşüş olsa da, geçen yıla oranla artış ivmesinin devam etmesi sevindirici” dedi.

Büyüksimitci, 2024 yılı nisan ayında Kayseri’den en çok ihracat yapılan sektörlerin mobilya, kablo ve elektrikli ev aletleri olduğunu belirtti. En fazla ihracat yapılan ülkeler ise ABD, Almanya ve Avusturya oldu. Nisan ayında bir önceki aya göre yaşanan düşüşe dikkat çeken Büyüksimitci, “Her şeye rağmen 2024 genelinde ihracatta artış eğiliminin devam etmesi olumlu bir gelişme. Nisan ayındaki düşüşün en büyük nedeni, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle fabrikaların kapalı olduğu yaklaşık 1 haftalık süre. Bu kayıp olmasaydı rakamlar daha yüksek olabilirdi. Avrupa Birliği’ndeki durgunluğa rağmen bu rakamları yakalamak, istikrarlı sürecin devamı açısından olumlu. Önümüzdeki aylarda ihracattaki artış trendinin hızlanmasını bekliyoruz. Ekonomik olumsuzluklara ve bölgesel jeopolitik gerilimlere rağmen sanayicilerimizin gösterdiği yüksek performansı tebrik ediyor, üretim, ihracat ve istihdama katkı sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Osman Baytekin