Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan "Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2023" listesine giren Kayserili firmaları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Önemli Açıklamalarda Bulundu

Başkan Büyüksimitci, TİM'in açıkladığı listede Kayseri’den 21 firmanın yer aldığını belirterek, “TİM'in listesinde 17 firmamız görünmekte, ancak Kayseri Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve listede yer almayan dört firmamız daha var. Böylece, Kayseri’den toplam 21 firma ilk 1000 ihracatçı arasında yer aldı” dedi.

Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Büyüksimitci, "Şehir olarak yatırım, üretim ve ihracat ile büyümemizi sürdürüyoruz. Sanayicilerimiz, şartlar ne olursa olsun üretime ve ihracata devam ediyor. Kayseri olarak geçtiğimiz yıl yaklaşık 4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bugüne kadar 5 bin 297 firmamızla 190’dan fazla ülkeye ihracat yaptık. Yeni yatırım alanlarımızın devreye girmesiyle bu rakamları daha da yükselteceğimize inanıyorum. Şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm sanayicilerimize teşekkür ediyor, listede yer alan firmalarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Editör: Osman Baytekin