Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde altyapı ve sosyal projelerin yanı sıra vatandaşların taleplerine yönelik tadilat, tamirat ve yenileme çalışmalarına da önem veriyor. Develi ilçesinde bulunan Çarşı Camii'nin yenileme ihtiyacı doğrultusunda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, 2 milyon TL'lik bir bütçe ayırarak camide kapsamlı bir tadilat gerçekleştirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tadilat Çalışmalarına Önem Veriyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğinde yürütülen çalışmalarda, Çarşı Camii'nin bay-bayan WC'leri baştan sona yenilendi. Bu kapsamda yapılan çalışmalar arasında elektrik, su, havalandırma ve sıcak su sistemlerinin güçlendirilmesi, 750 metrekarelik fayans döşenmesi gibi detaylar yer alıyor. Tadilat süreci, Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanlığı Teknik Birim Müdürlüğü ekipleri tarafından bir ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Yenileme çalışmaları sadece iç mekanla sınırlı kalmadı. Çarşı Camii'nin şadırvanı da kapsamlı bir şekilde yeniden düzenlendi. Artık yaz-kış kullanıma uygun hale getirilen şadırvan, cemaatin ihtiyaçlarını her mevsim karşılayabilecek konuma getirildi. Ayrıca, caminin minarelerindeki plakalarda meydana gelen hasarlar da onarılarak güvenli hale getirildi.

Editör: Osman Baytekin