Kayseri'de bir yerel televizyon kanalının sahibi olan Azim Deniz ile iş adamı Sedat Kılınç, canlı yayın öncesinde bir grup tarafından saldırıya uğradı. Bu olayın ardından, Kayseri Adalet Sarayı'nda görülen duruşmada 7 kişi hakkında toplamda 79 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kayseri'de Kanalı Basıp İş Adamını Darp Etti

Durum, Kayseri Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ele alındı. Tutuksuz sanıklar O.K., O.A., O.K., M.Ö., F.Y., A.T.İ. ve A.E. ile müştekiler duruşmaya katılmazken, taraf avukatları temsil etti. Cumhuriyet savcısı, sanıkların 'cebir veya tehdit kullanmak suretiyle iş yeri dokunulmazlığını ihlal' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise her bir sanığın bu suçtan ayrı ayrı 11 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Söz konusu olayda, Azim Deniz ve Sedat Kılınç, televizyon kanallarında canlı yayın öncesinde bir grup tarafından yumruklu saldırıya maruz kaldı. Aldıkları darbeler sonucunda yaralanan Deniz ve Kılınç, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edilen gazeteci Azim Deniz ve iş adamı Sedat Kılınç, bu saldırıya ilişkin yargı sürecinin sonuçlanmasını beklemekteler.

Editör: Osman Baytekin