Uyuşturucu satışının önüne geçmek amacı ile yapılan operasyonda gözaltına alınan şahıs 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu V.D. “Elbet bir gün tekrar mahkeme kurulacaktır. Allah büyük, o görüyor” dedi.

Uzun zamandır devam eden uyuşturucu operasyonu kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. 4 şüpheli genç arasından 1’i tutuklandı. Suçsuz bulunan 3 kişi ise Kayseri Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından serbest bırakıldı. 12 Temmuz 2017 tarihinde başlatılan çalışmalar kapsamında, uyuşturucu kullanımının ve satışının önüne geçilmesi parolası ile operasyonlar düzenlendi. Kayseri genelinde düzenlenen operasyonlarda ev ve işyerlerinin yanı sıra yapılan üst aramalarında bir çok keyif verici madde ele geçirildi. 4.65 gram esrar, 6.25 gram metamfetamin, 1 adet tüfek ve 18 tane fişek emniyet ekiplerince yapılan aramalarda bulundu.

4 şüpheliden 3’ü serbest bırakılırken, sanık V.D uyuşturucu ticareti suçundan yargılanmak üzere adliyeye sevk edildi. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tüm sanıkların duruşmaya katıldığı görüldü. Hakkında tutuklama kararı çıkan V.D. isimli şahıs “Çok kez parasız, sigarasız kalmışlığım oldu fakat ben asla uyuşturucu satmadım. Elbet bir gün bu mahkeme karşısına tekrar çıkacağız. Allah büyük, o görüyor. Suçsuz olduğum halde aylardır hapishanedeyim.” Diyerek kendini savundu. Tüm delillerin toplanması ve incelenmesinin ardından Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından V.D. adlı sanık aleyhinde 8 yıl 4 ay hapis cezası ve 500 lira para cezası verildi. Diğer şüpheli şahıslar hakkında ise delil yetersizliğine dayanan beraat kararı çıktı.