Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, köklü tarihi, canlı doğası ve kendine özgü kültürü ile Anadolu’nun merkezindeki turizm kenti Kayseri’nin söz konusu turizm değerlerini bir bir öne çıkararak turizm potansiyelini işletiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, geride bıraktığı 4 yıllık başkanlığı sürecinde Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile Kayseri’yi tanıtan toplam 44 eseri yazın dünyasına kazandırdığını ifade etti. Kayseri’nin turizm anlamında tanıtımını kitap sayfaları arasından da gerçekleştiren Büyükşehir, pek çok TV programı ile de bu kulvarda katkısını arttırıyor.

Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin kış turizmi, gastronomi, sağlık ve kültür turizmi gibi konularda yürüttüğü tüm özverili çalışmalar, Kayseri turizmine de yansıyor. Bu anlamda Kayseri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu son turizm ziyaretçi istatistiklerinde, 1 ayda hava yolu ile toplam 6 bin 643 yurt dışı ziyaretçisini ağırlayarak şehirler içerisindeki havayolu ile yabancı ziyaretçi giriş miktarında Muğla’nın ardından 7’nci sırada yer aldı.