Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas Mahallesi'nde bulunan ünlü mimar Mimar Sinan'ın evini ziyaret etti. Programda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun'un katılımcılara Mimar Sinan hakkında bilgi vermesinin yanı sıra Mimar Sinan Evi Sorumlusu Ahmet Bektaş da evin içini gezdirerek odaların ve özelliklerin tanıtımını yaptı.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mimar Sinan Evi'ni Ziyaret Etti

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, programla ilgili yaptığı açıklamada, "Turizm Haftası çerçevesinde düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında bugün Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'ndeyiz. Valiliğimizin himayesinde, turizm dernekleri ile birlikte farklı etkinlikler gerçekleştirdik. Bugün, turizm sektöründen öğrenciler ve vatandaşlarımızla birlikte Ağırnas'a geldik. Burada özellikle Mimar Sinan'ın doğduğu evi ziyaret ederek onu tanıtmak istedik. Mimar Sinan'la ilgili bilgiler verdiğimiz etkinliğimizin ardından, Ağırnas'taki yeraltı şehri ve Koramaz Vadisi'nde bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu hafta boyunca çok çeşitli etkinlikler düzenledik ve burası, dünya mimarlık tarihine adını duyurmuş Mimar Sinan'ın doğduğu ev olması nedeniyle özel bir yere sahiptir" dedi.

Kayseri Otelciler Derneği, Turizmde Kayseri'nin Hak Ettiği Yere Gelmesi İçin Çalışacak Kayseri Otelciler Derneği, Turizmde Kayseri'nin Hak Ettiği Yere Gelmesi İçin Çalışacak

Programa, Kayseri İl Kültür Müdürü Şükrü Dursun'un yanı sıra lise ve üniversite öğrencileri, akademisyenler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.