Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bakım ve onarımlarının ardından test uçuşu için havalanan eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan iki albayın naaşlarını, düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine uğurladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit İki Albayın Naaşlarını Memleketlerine Uğurladı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Hava Pilot Albay Gökhan Özen için, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, rektörler ve askeri erkân katıldı.

Şehitlerin al bayrağa sarılı naaşları, askerlerin omuzlarında dualar ve tekbirlerle askeri uçağa taşınarak İzmir’e uğurlandı. Başkan Büyükkılıç, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine, kahraman ordumuza ve Türk milletine başsağlığı dileyerek, “Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan havalanan eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan kahraman askerlerimiz Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Hava Pilot Albay Gökhan Özen’i, düzenlediğimiz törenin ardından memleketlerine uğurladık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, kahraman ordumuza ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum.” dedi.

Editör: Osman Baytekin