Yaklaşık 20 yıl önce Kayseri Develi'ye bağlı Gazi Mahallesi'nde bulunan mahalle mezarlığı için internet sitesi oluşturuldu. Yurtdışında yaşayanlar ya da ölmüş yakınlarını belli bir sebepten dolayı ziyarete gidemeyen vatandaşlar için oluşturulan bu "sanal ziyaret" şu ana kadar 1 milyondan fazla tıklandı. Bu "sanal ziyaret" sayesinde vatandaşlar ölmüş yakınları için internet ortamından dua okuyabiliyor ve mezarlığı görebiliyor.

"Sanal ziyaret" özellikle pandemi zamanında vatandaşlar tarafından çok yoğun bir şekilde tıklanma aldı. Korona döneminde yurtdışından memleketlerine gelemeyen vatandaşlar, Türkiye'de bulunup da şehir değiştiremeyen vatandaşlar ya da güvenlik sebebiyle dışarı çıkmak istemeyen vatandaşlar, bu "sanal ziyaret" sayesinde ölmüş yakınlarına internet üzerinden dua okuma fırsatına sahip oldular.

Cep telefonuna indirilen bu uygulama sayesinde vatandaşlar kolay bir şekilde dua okuyabiliyor ve ölmüş yakınlarının mezarlarını görebiliyor.

Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Ceran uygulamadan çok memnun olduklarını ve aynı şekilde vatandaştan gelen tepkinin de olumlu olduğunu dile getirdi. Özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşların sıklıkla bu uygulamayı kullandığını dile getiren Muhtar, telefona yüklenerek kullanılan bu uygulamanın kolaylıklarından bahsetti.