Kayseri'de yaşanan acı olay, 3 Ocak 2022 tarihinde Hunat Mahallesi Gavremoğlu Caddesi'nde gerçekleşti. Seyit Y. (30), Gaffar Mehmet Y. (20) kardeşler ve dayıları Serdar Y., iddiaya göre amca çocukları Mehmet Y. ile karşılaştı. Ancak aralarında miras nedeniyle husumet bulunan bu iki grup arasında başlayan tartışma, kısa sürede büyüyerek şiddete dönüştü.

Konya'da Kaçakçılık ve Tefecilik Operasyonu: 1.8 Milyon Liralık Kaçak Ürüne El Konuldu Konya'da Kaçakçılık ve Tefecilik Operasyonu: 1.8 Milyon Liralık Kaçak Ürüne El Konuldu

Kayseri'de Miras Kavgasında 3 Kişi Silahla Vuruldu

Mehmet Y., yanında bulundurduğu tabancayı çıkararak ateş etti ve Seyit ile Gaffar Mehmet Y.'yi başlarından vurarak hayatlarına son verdi. Dayıları Serdar Y. ise aldığı ağır yaralarla kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Bu kanlı olayın ardından aranan şüpheli M.Y. ile ona yardım ettiği iddia edilen 5 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Kayseri Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Firari sanık M.Y.'nin yakalanması talebiyle müştekilerin ifadeleri alınırken, tutuksuz sanıkların tutuklanması talebi de mahkemeye iletilmişti. Ancak karşı tarafın kendilerini tehdit ettiğini öne süren müştekiler, sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istediler.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi ve tüm delillerin titizlikle incelenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Bu süreçte adli mercilerin olayı aydınlatmak ve adaleti sağlamak adına titizlikle çalışması bekleniyor.