Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mimarlık tarihine damga vuran Mimar Sinan’ı sıra dışı bir etkinlikle anacaklarını duyurdu. Başkan Büyükkılıç, "Kayseri’de köy okullarının duvarlarını sanatçılar ve çocuklarla birlikte Mimar Sinan’ın eserleriyle süsleyeceğiz" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Sinan'ı Etkinlikle Anacaklarını Duyurdu

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’nin Ağırnas Köyü’nde doğan ve Osmanlı Cihan Devleti’nin birçok yerinde iz bırakan Mimar Sinan’ı özel bir etkinlikle anmaya hazırlanıyor. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin gururu Mimar Sinan’ın modern yapılara meydan okuyan eserlerini onurlandırmak için, köy okullarının duvarlarını Sinan’ın eserleriyle süsleyeceklerini belirtti. "Sinan’ın memleketi Kayseri’de köy okullarının duvarlarını sanatçı ve çocuklarla birlikte süsleyeceğiz” dedi.

‘Kayseri’de Sinan Zamanı’ başlığı altında yıl boyunca sürecek olan etkinlikler kapsamında, ülkemizin önde gelen sanatçılarının katılımıyla resim yapma etkinlikleri düzenlenecek. Bu etkinlikler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ressam Mahir Güven ve Sanatçı Günseli Kato, öğrencilerle birlikte köy okullarının duvarlarını Mimar Sinan’ın ölümsüz eserleriyle süsleyecek.

İlk duvar boyama etkinliği, 3 Haziran Pazartesi günü saat 11.30’da Melikgazi ilçesi Gürpınar İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilecek.

Editör: Osman Baytekin