Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen projenin ilerleyişini değerlendirdi. 618 konutun inşaat sürecini gözlemleyen Başkan Büyükkılıç, teknik gezi esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hasan Cihat Türkmen, Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın ve yüklenici firma yetkilileri ile bir araya geldi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesini Yerinde İnceledi

Projedeki gelişmeler hakkında bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı, yapılan çalışmaların hızla ilerlediğini ve temellerin atıldığını belirtti. Konut teslimatlarını hızlandırmak için yoğun gayret sarf ettiklerini dile getiren Büyükkılıç, hak sahipleriyle yapılan görüşmelerin büyük ölçüde tamamlandığını ve kalan kısımların da görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti. Oruçreis projesinin yanı sıra, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de devam ettiğini vurgulayan Başkan, bu kapsamda Emlak Konut ile iş birliği yaparak yeni projelerin hayata geçirilmesi için irade gösterdiklerini belirtti.

Başkan Büyükkılıç, projenin sürdürülebilirliği ve tamamlanması için mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı. Projede gerçekleşmenin yüzde 45-50 civarında olduğunu belirten Büyükkılıç, konutların mümkün olan en kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını ve ilkbahara yetiştirilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti. Bu anlamlı projelerin tamamlanmasıyla birlikte Kayseri'nin depreme dayanıklı bir şehir olması ve şehir estetiğinin artması hedefleniyor.

Editör: Osman Baytekin