Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kocasinan Ziraat Odası iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'deki ilk ortak Mera Islah Projesi kapsamında 400 dekarlık Beydeğirmeni ve 200 dekarlık Molu olmak üzere toplam 600 dekar araziye mera vasfı kazandırıldı. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen tohumlarla ekimi yapılan ve hazırlanan alanlar, 6 ay gibi kısa bir sürede otlatmaya açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mera Islah Projesi Etkili Şekilde İlerliyor

Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmaları meyvelerini veriyor. Mera Islah Projesi ile ilgili kurumlar arası iş birliği sonucunda, Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleriyle düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen tohumların ekimi yapılan 600 dekarlık arazi, tekrar mera vasfına kavuşturuldu. Beydeğirmeni ve Molu mahallelerinde gerçekleştirilen bu projenin, tarım ve hayvancılık alanında bölgeye önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, projenin başarısıyla Kayseri'deki meraların canlanacağını ve tarım-hayvancılık sektöründeki yatırım ve hizmetlerin devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Kocasinan ilçesinde bulunan Beydeğirmeni ve Molu mahallelerine kazandırılan mera alanlarının Kayseri'nin tarım ve hayvancılık merkezi olma hedefine katkı sağlayacağını vurguladı.

Editör: Osman Baytekin