Senenin son karı geçtiğimiz hafta Kayseri'de başlamıştı ve etkisini 1-2 gün boyunca il genelinde ve ilçelerde göstermişti. Daha sonrasında ise şehri terk eden kar yağışı, arkasında soğuk bir hava bıraktı. Özellikle sabah saatlerinde ve gece saatlerinde soğuk havanın etkisi altında olan Kayseri'de sıcakıklar eksinin altında görülüyor. Meteorolojinin açıklamış olduğu hava durumu verilerine göre önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları -4, -3, -2 ve -1 derece arasında değişecek.

Tahmin edilen soğuk havanın sonucu olarak kar yağışının olup olmayacağı henüz net değil. Ancak şehrin yüksek kesimlerinde ve bazı ilçelerde karla karışık yağış veya kar yağışı bekleniyor. Erciyes Kayak Merkezi'nde sezonun açılması ile milyonlarca turistin burayı ziyaret etmesi hedefleniyor. Doğal olarak kar yağışı en çok Erciyes Kayak Merkezi için önem taşıyor. Gelen verilere göre şu anda Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı yaklaşık 35-40 santimetre civarlarında görülüyor. Suni karlama ve beklenen kar yağışı sonrası kar kalınlığının artması bekleniyor.

Soğuk hava dalgasının önümüzdeki günlerde devam etmesi beklendiği için vatandaşların özellikle çocukların ve yaşlıların hasta olmaması için çok dikkatli olması gerekiyor. Vatandaşlar arasındaki virüs salgınının soğuk hava dalgası ile daha çok güçlenceği ve insanların bağışıklık sistemlerini zayıflatacağı doktorlar tarafından ifade ediliyor.