Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, gayrimenkul satışlarında geçen yıla kıyasla yaklaşık yüzde 30 düşüş yaşandığını belirterek, piyasadaki durgunluğun kredi oranlarındaki yükseklikten kaynaklandığını ifade etti. Atasoy, "Şu anda afaki rakamlar var. 1,5-2 milyon TL’den aşağı daire bulamayan vatandaşlar, bu durumu ancak krediyle çözebiliyor. Ancak bankalar artık ödeme durumu iyi olan müşterilere kredi vermeye çalışıyor, bu da bize sıkıntı veriyor" dedi.

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Gayrimenkul Satışlarındaki Düşüşü Duyurdu

Kış döneminin geride kaldığı Kayseri'de, gayrimenkul satışları istenilen seviyede olmadı. Geçen yılın kış dönemine kıyasla satışlarda yüzde 30’a varan düşüş yaşandığını belirten Selim Atasoy, yaz döneminde gurbetçilerin gelmesiyle piyasanın biraz hareketlenmesini umduklarını söyledi. Atasoy, "Kış döneminde piyasamız çok durgun geçti. Bu, 2023’ün ikinci yarısından itibaren böyleydi. 2024’ün kış döneminde de hareket olmadı. Vatandaş nakde ulaşamıyor, bu da sektörde tıkanıklık yaratıyor. İkinci el gayrimenkullerini satıp daire almaya çalışan veya araçlarını vererek işin içinden çıkmaya çalışan vatandaşlarımız var. Ancak piyasa şu anda çok durgun. Kredi oranlarımız maalesef çok yüksek. Vatandaşlar daha önce krediyle işlerini çözebiliyordu, ancak şu anda krediye ulaşamadığı için piyasamızda sıkıntı yaşanıyor" dedi.

Geçen yıla kıyasla satışlarda yaklaşık yüzde 30’luk bir düşüş olduğunu belirten Atasoy, "Geçen yılki kış dönemine baktığımızda, depremden çıktığımız bir döneme denk gelmişti ve işlerimiz durgundu. Ancak bu yıl yüzde 30’luk bir düşüş var. Yaz döneminde gurbetçilerin gelmesiyle piyasa hareketlenir mi bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Osman Baytekin