Kayseri'deki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim amacıyla havalanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağı düştü ve bu kazada iki albay şehit oldu. Uçağın, Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında sabah saat 10.00 civarında henüz bilinmeyen bir sebeple düştüğü bildirildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi ve yapılan ilk incelemeler sonucunda Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Hava Pilot Albay Gökhan Özen'in şehit olduğu belirlendi. Şehitlerin naaşları incelemelerin ardından Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehit Albaylar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen'e Veda

Kazada hayatını kaybeden Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Albay Gökhan Özen'in al bayrağa sarılı tabutları, devlet hastanesinin morgundan alınarak 12. Hava Üs Komutanlığı'na getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından şehitlerin naaşları İzmir'e gönderildi.

Düzenlenen askeri törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çeşitli belediye başkanları, kaymakamlar ve askeri yetkililer katıldı.

Editör: Osman Baytekin