Siyasette dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. 6 siyasi parti liderinin bir araya geldiği toplantının ardından bu kez de Kayseri’de dikkat çeken bir buluşma yaşandı.

CHP İl Başkanı Ümit Özer'in ev sahipliğinde İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Demokrat Parti İl Başkanı Öner Yiğitoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun, Deva Partisi  İl Başkanı Metin Özkaya ile İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık bir araya geldi.

"ÖZLENEN KAYSERİ VE ÖZLENEN TÜRKİYE İÇİN BİRARADAYIZ"

Buluşmaya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Ülkemiz, liyakatten ve adaletten uzak "Ben yaptım oldu" zihniyeti nedeniyle çok kaybetti. Hukuk yara aldı, demokrasi yara aldı, ekonomi yara aldı. Değerlerimiz hiç edildi, kazanımlarımız yok sayıldı. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar arttı. Yetmedi! Şimdi de yıllardır lüks içinde saray sefası sürenlerin, zam zulmü tavan yaptı ve sabır taştı. Ülkeyi karanlığa sürükleyen, vatandaşımızı  çaresizliğe, yoksulluğa, umutsuzluğa hapsetmek isteyen tek adam sistemine, yani bu kötü gidişe dur demenin artık zamanı geldi. Bu uğurda kıymetli Genel Başkanların bu tarihi buluşması özlenen Türkiye’nin hoşgörü tablosu, kardeşliğin, umudun yol haritasını. Evet, bizler de Kayserimiz'de özlenen Türkiye için birardayız. Ortak paydada buluşarak, ülkemizi bu karanlıktan çıkarıp, aydınlığa taşımakta kararlıyız. 

Ötekileştiren değil, birleştiren... 
Kutuplaştıran değil, ülke için buluşturan...
Ayrıştıran değil kucaklayan... 
Gerginlikten değil, sevgiden beslenen... 
Saygıyı hep ön planda tutan... 
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i de milletimize ve gelecek nesillere adalet, barış, refah ve huzur getirmesi inancıyla hayata geçirmeyi taahhüt eden bu anlamlı yürüyüşe Kayseri'den de gönülden destek veriyoruz. 
Ve biliyoruz, bu özlenen buluşma ve atılan bu tarihi adım ülkemiz için, milletimiz için güzel günlerin habercisi... 
#Başaracağız. 
Hep birlikte başaracağız...
Kayseri hepimizin... 

GENEL BAŞKANLAR ANKARA'DA BİRARAYA GELMİŞTİ... 

Diğer yandan  6 muhalefet partisinin lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine bir araya geldi. Altı siyasi parti genel başkanı, görüşme sonrası ortak açıklama yaptı. Açıklamada Öncelikli hedefimiz güçlendirilmiş parlamenter sistem. Mutabakat metni 28 Şubat'ta açıklanacak denildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Ahlatlıbel’deki Çankaya Belediyesi Tesisleri’nde buluşmuştu. 

img_20220215_191935_679_1644944661_Mf7BbK