Son yıllarda kadına ve çocuğa karşı yapılan cinsel suçların artmasına ilişkin Kayseri’de İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim düzenlendi.

Kayseri’de İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından özellikle çocuk cinsel istismarına karşı önlem alınması için eğitim düzenlendi. Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen eğitimde Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer ve Emniyet Müdür Yardımcısı Tuncay Yalçınoğlu katıldı. Düzenlenen eğitimde çocuk istismarına yönelik ne gibi önlemler alınması gerektiği, etraflarında bulunan insanların çocuklara zarar verici durumlarla karşılaştığı zaman emniyete haber verilmesi gerektiği bu kişinin çevrenizden hatta çok yakınınızdan kişilerin de olabileceği vurgulandı.

Toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi için ‘’ Son yıllarda çocuklara yönelik cinsel istismar konusu gerek çocuk alanında çalışan ruh sağlığı uzmanlarının, gerekse alan dışı olan herkesin oldukça ilgisini çekmiştir. Araştırmalar bu sorunun tüm kültürlerde ve tüm sosyal sınıflarda görüldüğünden bahsetmektedir. Bu sorun anlaşıldığı üzere evrensel bir sorundur. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada çocuklara karşı cinsel istismar durumu maalesef ki söz konusudur. Bu sorunun öncelikle daha iyi tanımlanması ve daha çok anlaşılması gerekmektedir. Çocuklara yönelik istismarın bir an önce önlenmesi şarttır. Çocuklar ne kadar sağlıklı, duyarlı ve sağlıklı bilgilerle yetiştirilirse o millet daha çok güçlenir. Bu yüzdendir ki bizim bu suçun önüne geçerek daha sağlıklı bireyler yetiştirmemiz ve bu çocukları topluma kazandırmamız gerekir. Bizler il Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yerel ve kamu destekli bir çok projeler yürüttük ve hala da yürütmeye devam ediyoruz. Ne zaman ki bu suç oranını ortadan yok edersek o zaman duracağız’’ şeklinde ifade etti.