Kayseri'de bir gurup esnaf P plaka talep eden ve kendilerine söz verildiği halde ihalenin yapılamadığını söyleyerek Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü. İçeri giren esnafları Zabıta memurları güçlükle sakinleştirmeye çalıştı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde hareketli saatler yaşandı. P plaka talep eden servisçi esnaflar, ihale yapılacağı yönünde kendilerine söz verildiğini, ancak ihalenin yapılamadığını belirterek, ortaya çıkan tabloya tepki gösterdi.  Esnaflar, seçim öncesi verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, belediyeye yürüdü. Belediye girişinde Başkanlık makamına çıkmak isteyen esnaflara zabıtalar engel oldu. Bazı esnaflar, “Açım, çocuğum aç” diye bağırırken bazıları da Başkan Büyükkılıç’a seslenerek, seçim öncesi verilen sözlerin tutulmadığından yana dert yandı. Esnafın “Memduh Başkan bize söz verdi” diye isyan ettiği o anlar cep telefonu kameralarına da yansıdı.

“HER ŞEYE ZAM YAPMAYI BİLİYORSUNUZ”

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, “Her şeye zam yapmayı biliyorsunuz !! Esnafı bu hale getirmeyin, Biz de esnafı yolda bulmadık !!” ifadelerini kullanarak, yaşananlara tepki gösterdi.