Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından okullarda başlatılan Afet Bilinci Eğitimi kapsamında, 3 ayda 40'tan fazla okulda 7 bin öğrenciye ulaşıldı ve eğitim verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı Okullarda Eğitim Verdi

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, dirençli bir kent olma hedefiyle çalışmalarına devam ederken, toplumda afet bilinci oluşturma eğitimlerine de önem veriyor. Yeni kurulan Afet İşleri Daire Başkanlığı, son 3 ayda 40'tan fazla ilkokul ve ortaokulda 3., 4., 5. ve 6. sınıf öğrencilerine Afet Bilinci Eğitimi verdi.

Eğitimlerde, "Afet nedir?", "Afet türleri nelerdir?", "Afet esnasında ne yapılmalı?", "Acil durum çantasında neler olmalı?" ve "Psikolojik sağlamlık nasıl kazanılır?" gibi konular ele alındı. Ayrıca, deprem anında yapılması gereken çök-kapan-tutun pozisyonu uygulamalı olarak gösterildi.

Büyükşehir Belediyesi Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi de Psikolojik Sağlamlık Eğitimi vererek, çocuklara afetler karşısında psikolojik dayanıklılık ve kriz yönetimi konusunda destek sağladı. Bu eğitimlerle, 7 bin öğrenciye ulaşılırken, afet bilinci ve farkındalığı artırıldı.

Eğitimlerin bir parçası olarak öğrencilere "Erci afet nedir öğreniyor" başlıklı afet kitapçığı dağıtıldı. Kitapçıkta, acil durum çantasında bulunması gerekenler ve sel, yangın, deprem gibi afetlerde yapılması gerekenler yer aldı.

Editör: Osman Baytekin