Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören 29 özel öğrenci için temsili asker töreni düzenleyerek hayallerini gerçekleştirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 29 Özel Öğrenci İçin Temsili Asker Töreni Düzenledi

Gençler ve aileleri, unutulmaz ve duygusal anlar yaşadı. Başkan Memduh Büyükkılıç, anlamlı etkinlikte gençlerin omuzlarına asker tülbentleri takıp ellerine kına yaktı. Aileler, böyle özel bir etkinlik düzenlediği için Başkan Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.

Zihinsel ve fiziksel engelleri nedeniyle askere gidemeyen bireylerin vatani görevlerini yerine getirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen törende, özel çocuklar asker üniformaları içinde yemin ederek teskerelerini aldılar. Abdullah Karslıoğlu, "İlk defa askere gideceğim. Hayallerim gerçek oldu," diyerek mutluluğunu paylaştı. Nurgül Karslıoğlu ise, "Hayallerimizi gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun," dedi. Ali Çiçek, duygularını "Ne mutlu Türküm diyene. Böyle bir hayatı yavrulara yaşatanlara ne mutlu," sözleriyle ifade etti.

Etkinlik sonrası aileler, özel çocukların askerlik hayalini gerçekleştiren Başkan Büyükkılıç ve emeği geçenlere minnettarlıklarını iletti.

Editör: Osman Baytekin