İntihar vakaları maalesef birçok sebepten kaynaklanabiliyor ve insan kendisini çaresiz bulduğu durumlarda ne yazık ki bu yola başvuruyor. Kendisini çaresiz durumda hisseden kişilerin uzman doktorlardan psikolojik destek alması gerekiyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ve Kayseri’de de intihar vakaları maalesef her yıl gözlemleniyor. Kayseri özelinde intihar vakalarını incelediğimiz zaman, 2022 yılı içinde intihar eden kişilerin büyük bir kısmı psikolojik sebeplerden dolayı hayatlarına son vermiş. Erkek ya da kadın cinsiyet fark etmeksizin aynı sebeplerden dolayı aynı yola başvurarak yaşamına son veren kişilerin sayısının fazla olduğu maalesef ki bir gerçek.

Psikolojik sebepler dışında bazı vatandaşlar ise ekonomik sebeplerden ve aile içi geçimden dolayı hayatlarına son vermiş. Bu sebeplerden dolayı intihar etme oranı ise erkeklerde daha fazla olarak karşımıza çıkıyor.

Psikolojik sebepler ve ekonomik sebepler dışında bazı vatandaşlar ise uyuşturucu etkisinden dolayı veya uyuşturucu bağımlılığından kaynaklı hayatlarına son vermiş. İntihar etmeyip de intihar girişiminde bulunan vatandaşlar da benzer sebeplerden dolayı ya kendilerini kale surlarından atmak istemiş ya da valilik önünde kendilerini yakmak istemiş.

İntihar haberlerini çok fazla detaylandırmak istemediğimiz için yüzeysel bir araştırma yaptık. İntihar bir çözüm ya da kurtuluş değildir.