Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 ay boyunca takip edilen 35 hırsızlık, 5 cinayet, 1 yağma ve 3 dolandırıcılık vakasının yaşandığı toplam 12 fuhuş evine baskın düzenlendi. 670 şüphelinin yakalandığı operasyonda 229 kişi tutuklandı, hakkında kayıp ihbarı yapılan 95 kişi de bulundu.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kentteki fuhuş yuvalarına eş zamanlı operasyon düzenlendi. 15 Eylül 2019 tarihinden itibaren fuhuş evlerini takip eden polis ekipleri 14 Ekim’de şafak baskını yaptı. Operasyon kapsamında Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı farklı büro amirliklerinin hakkında soruşturma yürüttüğü 670 şüpheli ele geçirildi. 5 ayrı kişinin kasten öldürüldüğü ve 8 ayrı yaralama olayının yaşandığı fuhuş yuvalarında 20 şüpheli cinayetten gözaltına alındı, 8 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. Cinayetlerin işlenmesinde kullanılan 2 adet silah ve 8 adet bıçak ele geçirildi. Gasp Büro Amirliği tarafından yağma, tehdit, görevi yaptırmaya direnme suçları gibi beş ayrı olaya karışan 13 şüpheli yakalandı. 13 şüpheliden 6 tanesi tutuklandı.

Fuhuş evlerinde aynı zamanda kumar oynandığı da tespit edildi. Ahlak Büro Amirliği ekipleri kumar oynanması için yer ve imkan sağlama, fuhuş gibi beş ayrı suçtan 28 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerden 1’i hakkında adli kontrol kararı çıktı. Ayrıca, komisyon kararı ile 12 ayrı fuhuş evinin kapatılmasına karar verildi. Hırsızlık Büro Amirliği tarafından ikametten hırsızlık, kurumdan hırsızlık, güveni kötüye kullanma suçlarından aranan 30 şahıs yakalandı. Şüphelilerden 9 kişinin tutuklanmasına karar verildi. Fuhuş operasyonuna Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri de katıldı. 7 tanesi otomobil 5 tanesi motosiklet hırsızlığı vakası tespit edildi. Otomobil ve motosikletlere el konularak sahiplerine teslim edildi. Hırsızlık şüphelisi 29 kişi yakalandı, 9 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. Yankesicilik ve dolandırıcılık suçlaması ile 12 kişi yakalanırken 7 kişi de tutuklandı. Kayıp Şahıslar Büro’su tarafından aranan 103 şahıstan 95’i de fuhuş yuvalarında bulundu. Kayıp olan 8 kişinin akibeti ile ilgili araştırma devam ediyor. 12 fuhuş evine düzenlenen operasyonla emniyet güçleri UYAP’ta arama kaydı bulunan 670 kişiyi yakaladı. Şüpheliler mahkemeye sevk edildi, 229 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı.