Kayseri' nin Hürriyet, Kiçiköy, Bahçelievler, Erkilet, Yakut, Sakarya, Zümrüt ve Germir Mahallerin de son 10 gün için de yaşanan 11 ayrı hırsızlık olayında vatandaşlarımız zor anlar geçirdi. Edinilen bilgilere göre ; Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ,Hırsızlık Büro Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından başlatılan geniş çaplı çalışmalara göre , 11 ayrı evde gerçekleşen hırsızlık olaylarının balkon kapılarından girilerek hırsızlık olayının gerçekleştirildiği bilgisini aldık.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ,Hırsızlık Büro Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı çalışmalardan ,İstanbul'dan Kayseri' ye gelen 5 kişilik bir grup tarafından gerçekleştrildiği ve son 10 için de 11 ayrı hırsızlık olaylarının 5 şüpheli zanlı olarak tespit edildi. Zanlı şahıslar belirlendi.

İstanbul' dan Kayseri' ye gelen 5 şüpheli zanlıdan E.D.(19) ,M.B.(28) ve R.G.(19)' un kaldıkları konutlardan polis ekiplerimiz tarafından yapılan geniş çaplı operasyondan şüpheliler yakalanarak  göz altına alındılar.
5 şüpheli şahısların kaldıkları konutlar da yapılan derin aramalardan sonra 17 parça eşyanın çalıntı olduğu belirlendi.

İstanbul'dan gelen 5 şüpheli şahsın daha önceden de karışmış oldukları , Develi ilçesinden 1 adet, İstanbul' da 2 adet suçlarının oldukları tespit edilerek belirlendi.

Göz altına alınan 5 şüpheli şahısların, sağlık kontrolünden geçerek emniyette ki işlemlerinin tamamlanmasının ardından polis ekiplerimiz tarafından 5 zanlı şüpheliyi adliyeye sevk ettiler.