Kayseri'de ve Türkiye'nin diğer çoğu illerinde beklenen yağışların gelmemesi bazı vatandaşlarda ve uzmanlarda soru işareti oluşturdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamış olduğu hava durumu verilerine göre Türkiye son yılların en kurak kış ayını yaşıyor. Beklenen yağışların gelmemesi, barajların kurumasına ve bazı dağların kuru bir yapıya sahip olmasına sebep oluyor. Uzmanların aktardığı bilgilere göre Türkiye genelinde bütün iller yağış almak zorunda. Aksi takdirde kuraklığın şiddetini artıracağı ve su konusunda tasarrufa gidileceği tahmin ediliyor. 

Erciyes Kayak Merkezi'nde sezonun açılmasından sonra beklenen kar yağışının olmaması sebebiyle kar kalınlığının artması ve kayak merkezi alanının mevcut düzeninin korunması için suni kar yağdırma sistemi ile kar yağdırıldı. Erciyes'e kayak yapmak için gelen ve Kayseri'nin iklimine hakim olan bazı turistler, geçen sene geldikleri zaman yağışın daha fazla olduğunu ve kuraklığın bu kadar olmadığını söylediler.

Kayseri'de geçen sene ile bu senenin hava durumu bilgileri kıyaslandığı zaman, 2022 yılının ocak ayının ikinci haftasında kar yağmış. Şu an ise 2023 yılının ocak ayının ikinci haftasında henüz bir kar yağışı gözükmüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu verilerine bakıldığında ise, Kayseri için önümüzdeki günlerde yağış gözükmüyor.

Hava sıcaklıkları kıyaslandığı zaman gözle görülür pek bir fark yok. Sadece yağış konusunda mevsimler geçmiş yıllara göre kurak geçiyor.